izgradnja autoputa Ruma Šabac Foto:MGSI/Đ.K

Deonica budućeg autoputa Beograd - Sarajevo od Sremske Rače do Kuzmina biće završena do kraja sledeće godine, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uoči obeležavanja početka radova na toj deonici, na lokaciji izgradnje petlje i vijadukta "Bosut".

Aleksandar Vučić je uoči dolaska na ceremoniju obišao most na Savi, koji turska kompanija „Tašjapi“ gradi kod Sremske Rače, a u okviru šireg projekta izgradnje auto-puta Beograd – Sarajevo.

„Za nas je važno da na Balkanu zidamo mostove koji spajaju države, prijatelje i braću i tada neće biti prepreka i strepnji. To nije samo most preko Save, već on spaja Beograd sa Banjalukom i Sarajevom, i on, kao i ovaj vijadukt na deonici Sremska Rača -Kuzmin premošćavaju nesporazume, nerazumevanje i prošlost. Na jednoj strani mosta je sadašnjost na na drugoj budućnost“, poručio je Vučić na ceremoniji povodom početka radova na deonici Sremska Rača – Kuzmin.

Ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj ocenio je da Srbija trenutno prolazi kroz ekonomski zamah i beleži izuzetan ekonomski razvoj.

Podsetio je da u Srbiji posluje preko 1.300 turskih preduzeća, čija su ukupna ulaganja krajem 2021. dostigla 250 miliona dolara a trgovinska razmena dve milijarde dolara.

Deonica Sremska Rača – Kuzmin duga 18 kilometara, a procenjena vrednost radova je 220 miliona evra. Drugi krak auto-puta Beograd-Sarajevo je deonica Požega-Kotroman, dužine oko 60 kilometara i procenjene vrednosti radova oko 830 miliona evra.

Bonus video – Otvorena deonica autoputa Preljina – Pakovraće

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare