Aleksandar Vučić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Srbija je u 2020. godini, ako se ne računa Irska, bila prva u Evropi po stopi privrednog rasta što se nikada u istoriji nije dogodilo, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar

On je posle sednice Vlade Srbije, kojoj je prisustvovao, rekao da je važno  da se nastavi stopa rasta i da je u januaru 2021. godine ostvaren suficit u budžetu od 13,5 milijardi dinara a bio je planiran deficit od 12,5 milijardi.

„U januaru smo u plusu 200 miliona evra što je dobra vest za Ministarstvo finansija, ali ne i za građane jer je 43 odsto manje izvršenje“, rekao je Vučić.

Vučić je objasnio da se rast bruto domaćeg proizvoda računa koliko je nove vrednosti stvoreno u godini, ali od 21 odsto do 23 odsto zavisi i od toga koliko je novca potrošeno na realizaciju projekata.

„Bez visoke stope rasta od šest odsto neće moći da se pomaže privreda, zdravstvo, poljoprivreda, povećava energetska efikasnost, gradi kanalizaciona infrastruktura i deponije“ naveo je on.

Zamolio je, kako navodi,  ministre da vrate entuzijazam i energiju i da se ne bave izborima i svojom pozicijom, već šta će ostati iza njih, koliko je izgrađeno bolnica, puteva pruga, otvoreno fabrika.

Dodao je da svaki ministar treba da postavi cilj i bori se snažno da se to ostvari.

„Nadam se da će neki da se probude i nastave da rade, a neki još uspešnije rade“, rekao je Vučić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare