Foto: Shutterstock

Svi kojima je istekla lična karta imaju pravo na 100 evra pomoći, ali moraju da podnesu zahtev za izdavanje novog dokumenta do 5. juna, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za TV Pink.

„Svima koji nisu mogli da izvade dokumenta tokom krize, mi prihvatamo ta dokumenta po zakonu. Ali sam tražio način i za oko 30.000 ljudi. Ukoliko do 5. juna budu podneli zahtev za izdavanje dokumenta, videćemo da i oni dobiju tih 100 evra. To će naravno biti za 15, 20, 30 dana zakašnjenja. Samo neka izvade tu ličnu, a ta lična neodgovornost i nije nešto čime bi mogli da se hvale“, istakao je Vučić.

Naime, do sada je važilo pravilo da će pomoć od 100 evra dobiti oni građani kojima su istekla dokumenta tokom vanrednog stanja. Međutim, predsednik Vučić je sada najavio da se traži rešenje i za one kojima su dokumenta istekla i mnogo pre vanrednog stanja.

Nova.rs je pisala o tome kako je lična karta postala kamen spoticanja za brojne ljude koji proteklih dana ne mogu da se prijave na portal Uprave za trezor jer su im podaci, kako se navodi – neispravni.

Povezane vesti:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare