Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U javnosti se pojavio dokument koji je izazvao sumnju - da je u jednom banatskom mestu, na delu stranačko i funkcionersko agitovanje za poslovne interese državnog telekomunikacionog operatora - Telekoma Srbija. U izjavi za N1 pojedini stanovnici Plandišta kod Vršca navode da postoji politički pritisak da se pređe na "državnu mrežu", dok lokalna opozicija ima saznanja da se na tom poslu angažovao sam vrh opštine.

Radnik opštine Plandište koji je tražio da ostane anoniman pokazao je dokument ekipi N1, za koji tvrdi da je autentičan, i u kom se od svih zaposlenih u javnim službama u Plandištu traži da u svojim domovima pređu na MTS-ovu kablovsku mrežu, kao i da agituju kod svojih prijatelja i poznanika da i oni učine isto, sve uz uputstvo – ne dozvolite da neko uspe da Vas „pročita“ da je reč o političkom zadatku.

Jedan od stanovnika Plandista potvrdjuje da postoji pritisak: „Oni su to uradili što su uradili (…) Jednostavno Vas prinude da potpišete ugovor i posle Vas… da ne kažem šta.“

Više meštana sa kojima je razgovarao N1 navodi da su u poslednjih nedelju dana obasuti pozivima da razmotre promenu operatora:

„Jesu, bili su i uzeli smo.“

„Dolazili su, dolazili.“

„Jasam išla (na prezentaciju) tamo.“

N1 je poslao pitanja predsedniku opštine Plandište Jovanu Repcu, koji dolazi iz redova SNS-a tražeći odgovor o uputstvu koje je procurelo na društvenim mrežama.

Međutim, odgovor još nije stigao. Advokat Danilo Lukić koji u Plandištu predvodi opozicionu grupu građana „Za bolju opštinu Plandište“, kaže da veliki broj stanovnika Plandišta koristi Total TV sa kojim mogu da vide drugačiju sliku stvarnosi i da je cilj vlasti da to promeni.

„Dobio sam informaciju prošle nedelje da je predsednik opštine g. Jovan Repac okupio sve svoje saradnike, direktore javnih i komunalnih preduzeća da zovu sve svoje da pređu na MTS mrežu kako se ne bi N1 i Nova gledali“, kaže Lukić.

Pojedinci na društvenim mrežama tvrde da se slične stranačke akcije nametanja MTS-ove ponude odvijaju i u Novom Sadu, Vrbasu kao i još nekim gradovima.

Nova.rs posluje u okviru United Grupe, čiji je deo i operator SBB, kao i Total TV.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar