Foto: Shutterstock

Vlada Srbije danas je produžila privremenu zabranu izvoza evrodizela EN590.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je saopštilo da je zabrana produžena na narednih sedam dana.

Prethodno je Vlada Srbije Odluku o privremenoj zabrani izvoza evrodizela donela 30. juna, a tom prilikom je navela da je ova odluka doneta u cilju sprečavanja potencijalne nestašice ovog proizvoda, prouzrokovane globalnim poremećajem na tržištu derivata nafte, i u cilju obezbeđenja sigurnog snabdevanja tržišta Srbije derivatima nafte.

Pored Odluke o izmeni i dopuni Odluke o privremenoj zabrani izvoza evrodizela EN 590, Vlada Srbije je na današnjoj sednici odlučila i da produži važenje turističkih vaučera za odmor u Srbiji, ali i dala saglasnosti na izmenjenu Odluku o utvrđivanju cena rezervisanih poštanskih usluga u međunarodnom poštanskom saobraćaju.

Na sednici je doneta i odluka o upućivanju jednokratne novčane pomoći Demokratskoj Republici Sao Toma i Prinsipe u iznosu od 100.000 američkih dolara, a u cilju otklanjanja posledica katastrofalnih poplava koje su pogodile ovu prijateljsku zemlju.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici još donela izmenjenu Odluku o privremenom ograničenju izvoza osnovnih poljoprivredno prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo kojom se izvoz ulja omogućava samo privrednim subjektima koji su registrovani za delatnost proizvodnje ulja, imajući u vidu da žetva suncokreta počinje sredinom avgusta, pa je neophodno da se rasterete skladišni kapaciteti.

BONUS VIDEO – Anketa: Šta građani misle o poskupljenju cena goriva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar