Zoran Đorđević Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Vlada Srbije trebalo bi danas ili naredne nedelje da razreši sa funkcije v.d.direktora JP ”Pošta Srbije” Miru Petrović, i to ne zbog loših poslovnih rezultata već odlaska u penziju, piše "Blic". Na njeno mesto najverovatnije će doći Zoran Đorđević, doskorašnji ministar rada, o čemu je prvi pisao portal Nova.rs

Kako piše „Blic“, na taj način njena gotovo petogodišnja vladavina, puna skandala, štrajkova i nezadovoljstva zaposlenih, biće završena ali istovremeno njen odlazak označiće i kraj devetogodišnje PUPS-ove partijske kontrole ove kompanije, koja je počela još 2012. godine.

Bivši ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević jedan je od retkih članova prošle Vlade za kojeg se i dalje ne zna kojim će se poslom dalje baviti, a kako je portal Nova.rs pisao najbliži je izboru za novog direktora Pošte Srbije.

Đorđević je bio ministar u dva mandata. Prvo je postavljen za ministra odbrane, da bi u sledećoj turi zamenio mesta sa Aleksandrom Vulinom i došao na čelo Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar