KG šećer nestašica
Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu i dopunjenu Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica kojom se ograničava maloprodajna cena kristal šećera za sva pakovanja.

Ograničenje cene kristal šećera u pakovanju od jednog kilograma ostaje 89,99 dinara, odlučeno je na današnjoj sednici Vlade Srbije.

„Uredba se donosi u cilju zaštite tržišta, a zbog naglog skoka cena kristal šećera u većim pakovanjima, imajući u vidu da je ograničena samo cena pakovanja od jednog kilograma. Zbog velike razlike u ceni povećana je tražnja za pakovanjima od jednog kilograma i često ga nema u maloprodajnim objektima“, navodi se u saopštenju.

Uredbom se propisuje da trgovci na veliko kristal šećer moraju distribuirati u trgovinu na malo u roku od 15 dana.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozdravila je današnju odluku Vlade Srbije kojom se ograničava cena šećera za sva pakovanja.

„Izmene smo doneli u cilju zaštite našeg tržišta, odnosno naših građana, budući da je došlo do povećane potražnje za pakovanjima šećera od jednog kilograma od strane proizvođača i ugostitelja usled razlike u ceni u odnosu na veća pakovanja“, objasnila je ministarka Matić, a saopštilo Ministarstvo.

Takođe, ovom uredbom je ograničena i maksimalna proizvođačka cena kristal šećera, u pakovanjima od jednog kilograma, pet kilograma i 10 kilograma, koja ne sme prelaziti 73,00 dinara po kilogramu, i maksimalna proizvođačka cena kristal šećera za sva ostala pakovanja, koja ne sme prelaziti 81,00 dinar po kilogramu.

BONUS VIDEO – Vučić o nestašici šećera: Jedan tajkun je hteo da zaradi ogroman novac

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare