Makisko polje izgradnja metro
Nikola Nikodijević i Goran Vesić, Makiško polje gradilište Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da francuska kompanija RATP želi da bude operater metroa u Beogradu, zbog čega su ih predstavnici Grada Beograda uputili u zakonske procedure za takvu vrstu posla, saopštio je Gradski sekretarijat za informisanje.

Vesić se zajedno sa pomoćnikom gradonačelnika Andrejom Mladenovićem i sekretarom za javni prevoz Jovicom Vasiljevićem, sastao sa delegacijom francuske kompanije RATP, koju je predvodio Žan-Luk Šapoton.

„Izbor operatera će biti izvršen u narednih nekoliko godina, a sasvim sigurno ćemo imati izabranog operatera pre nego što metro počne da radi, i koji će, zajedno sa Sekretarijatom za javni prevoz i Javnim komunalnim preduzećem ‘Beogradski metro i voz’, pripremati rad metroa“, rekao je Vesić za Beoinfo.

Predstavnici RATR su na sastanku ukazali n iskustva koja imaju u upravljanju metroom u Parizu, ali i u drugim gradovima širom Francuske.

„Beogradski metro biće jedan od najmodernijih u svetu i potpuno automatizovan. Zato je važno da u procesu upravljanja učestvuju kompanije s velikim iskustvom upravo u takvoj vrsti metroa“, rekao je Vesić i dodao da će više hiljada ljudi raditi u sistemu metroa.

„Njihova obuka mora da počne na vreme, jer ona neće moći da se završi za nekoliko meseci, već će trajati godinama, kako bismo 2028. godine, kada i startuje prva linija metroa, bili spremni za rad u punom kapacitetu“, izjavio je Goran Vesić.

Bonus video: Vesić na Makišu – Radovi za izgradnju metroa teku po planu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar