Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radova na nasipanju Makiškog polja za izgradnju Beogradskog metroa i ocenio da teku po utvrdjenoj dinamici, najavljujući da u narednim fazama predstoji potpisivanje nekoliko ugovora i početak izgradnje

On je naveo da je na Makiškom polju „do sada raščišćeno oko 11 hektara, a nasuto je oko šest hektara od ukupno nešto više od 75 hektara“, preneo je Beoinfo.

„U maju se potpisuje ugovor za pristupne saobraćajnice, koje će biti bulevarskog tipa, sa četiri trake, biciklističkim stazama, razdelnim ostrvom i trotoarima, kako bi gradjani iz svih krajeva Beograda mogli da dolaze na prvu stanicu metroa. U toku leta biće potpisana dva ugovora, ugovor o izgradnji prve linije metroa i ugovor o izgradnji depoa“, rekao je Vesić, preneo je Beoinfo.

PROČITAJTE JOŠ

Prema njegovim rečima, u novembru će početi izgradnja depoa, u martu sledeće godine grade se pristupne saobraćajnice, a u septembru 2023. godine počinju da se grade prve stanice metroa, jer je u medjuvremenu već 16 stanica projektovano, kao i da se sada radi na projektima za izvodjenje.

BONUS VIDEO: Goran Vesić obmanuo žitelje naselja Trešnja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar