Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/Shutterstock/testing

Oko dve milijarde dinara omogućiće da se svoj deci do 18 godina obezbedi vaučer za nabavku sportske opreme, kao i svim zaposlenima u čitavom obrazovnom sektoru i svim članovima kolektiva, svih vrtića, osnovnih i srednjih škola, istakao je danas gradonačelnik Aleksandar Šapić na sednici Skupštine grada Beograda.

„Ovakvu stvar niko nikada nije uradio, a ja sam ovaj projekat realizovao dok sam bio predsednik opštine Novi Beograd za decu sa opštine“, rekao je Šapić.

Gradonačelnik Beograda je rekao da se „prethodna tri meseca veoma naporno radilo na budžetu“, te da je rebalans urađen „racionalno, uz smanjenje nepotrebnih troškova“, prenosi Beoinfo.

„Najpre, opštinama je obezbeđeno 1,8 milijardi dinara za lakše i efikasnije rukovođenje, kao i za vraćanje pojedinih dugova. Uradili smo rebalans ne tražeći novac od Republike, jer mislim da u Gradu ima dovoljno sredstava kako bismo Beograđanima obezbedili sve što im je neophodno“, rekao je Šapić i dodao:

„Takođe smo obezbedili oko milijardu dinara za asfaltiranje i ‘presvlačenje’ ulica, zatim 300 miliona dinara ‘Zelenilu’ za nastavak radova na šetalištu ‘Lazaro Kardenas’, 150 miliona dinara za ‘Gradsku čistoću’, kao i 300 miliona za javnu rasvetu, naročito u ruralnim delovima grada“.

Šapić je naveo da su dve i po milijarde dinara namenjene za subvencije za privatne vrtiće, zatim milijardu i po dinara za eksproprijaciju za projekat metroa u Makiškom polju.

„Mislim da zimu dobro dočekujemo jer smo zatvorili razne troškove i sanirali sve problematične stavke u preduzećima“, istakao je Šapić.

Za oko mesec dana trebalo bi da vozni park GSP-a bude „bogatiji“ za sto novih autobusa, najavio je Šapić.

****

BONUS VIDEO – Obraćanje Aleksandra Šapića novinarima posle sednice Skupštine grada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare