Foto: Ministarsvo rudarstva i energetike

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa regionalnom direktorkom Svetske banke za zapadni Balkan Lindom van Gelder o podršci te institucije procesu energetske tranzicije i novim investicijama u oblasti energetike i rudarstva.

Mihajlovićeva je rekla da je Srbija usvojila četiri nova zakona u oblasti energetike i rudarstva, koji predstavljaju prvi korak u energetskoj tranziciji, kao i da se kreće s izradom ključnih strateških dokumenata, uključujući novu strategiju razvoja energetike do 2050. godine i nacionalnog integrisanog plana za klimu i energetiku, navedeno je u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

Povezane vesti:

„U pripremi je i novi plan investicija koji će omogućiti da gradimo nove energetske kapacitete koji će osigurati energetsku bezbednost Srbije u narednim decenijama. Podrška Svetske banke veoma je značajna kako bismo uspešno upravljali procesom energetske tranzicije, kao i sa stanovišta novih investicija”, rekla je Mihajlovićeva.

Van Gelderova je rekla da je u prethodnom periodu postignut dobar napredak u saradnji Srbije sa Svetskom bankom i da očekuje uspešan nastavak te saradnje, pre svega u oblasti zelene tranzicije.

Sastanku je prisustvovao i direktor Kancelarije Svetske banke za Srbiju, Stiven Ndegva, kao i regionalni menadžer Međunarodne finansijske korporacije (IFC) za centralnu i jugoistočnu Evropu, Ari Naim.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar