Podeli
Foto: TANJUG/ NIKOLA ANDJIC

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su rebalans budžeta, po kojem gradski budžet iznosi 110 milijardi dinara.

Gradska sekretarka za finansije Tatjana Milivojević rekla je, obrazlažući rebalans budžeta, da su planirani prihodi i primanja u iznosu od 103,7 milijardi dinara.

Podsetimo, Goran Vesić izjavio je da su prihodi budžeta smanjeni 15 do 16 odsto zbog odlaganja plaćanja poreza i doprinosa po odluci Vlade Srbije, usled epidemije, od kojih gradskoj kasi pripadalo 66 odsto.

Prema prelogu rebalansa budžet grada Beograda iznosiće 110 milijardi dinara, dok su 12,9 milijardi dinara opštinski budžeti.

Foto: TANJUG/ NIKOLA ANDJIC

“Stopa nezaposlenosti u gradu u julu je bila 8,1 odsto, kao i u martu, a to znači da smo očuvali radna mesta”, rekao je Vesić.

Dodao je da je ove godine grad morao da pokaže solidarnost, a da će sledeće godine biti više para u budžetu od poreza i doprinosa.

“Stopa nezaposlenosti u gradu u julu je bila 8,1 odsto, kao i u martu, a to znači da smo očuvali radna mesta”, rekao je Vesić.

Dodao je da je ove godine Grad morao da pokaže solidarnost, a da će sledeće godine biti više para u budžetu od poreza i doprinosa.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je da se Beogradom upravlja domaćinski i da je rebalans budžeta grada “više prepakivanje sredstava unutar sekretarijata nego što ima veze sa povećanjem ili smanjenjem prihoda”.

To, prema njegovim rečima, znači da su prihodi “dobro planirani i da se dobro upravljalo efektima krize”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar