Foto: Shutterstock

Sednica Skupšine grada Beograda počela je danas u Centru "Sava", a na dnevnom redu je predlog novog rebalansa ovogodišnjeg budžeta koji treba da iznosi 110 milijardi dinara, što je oko 850 miliona više nego rebalans iz aprila ove godine.

Na počletku sednice ostavku su podneli odbornici Radoslav Marjanović (SNS) zbog toga što je izabran za predsednika opštine Stari grad i Jelica Sretenović (SPS-JS) zbog izbora na mesto poslanika Skupštine Srbije.

Obornici su usvojili odluku o prestanku mandata Radetu Petroviću, Gordani Mišev i Darku  Ćebiću sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ i Nikoli Jovanoviću sa izborne liste „Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobedjuju“.

Na dnevnom redu Skupštine garad Beograda su i predlozi za podizanje spomenika trojici nekadašnjih gradonačelnika Beograda – Branku Pešiću, Vladi Iliću i Milošu Savčiću.

Odbornice će odlučivati o bratimljenju Beograda i Banjaluke, kao i o predlozima planova ili izmenama i dopunama planova detaljne i generane regulacije za delove gradskih opština Zvezdara, Vračar, Voždovac, Zemun, Čukarica, Rakovica i Palilula.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar