United Grupa preuzima bugarske operatore Net1 i ComNet Sofia

Biznis 12. feb. 202118:18
Podeli:
Foto: Promo

United Grupa (UG), vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi, saopštila je da je postigla sporazum o preuzimanju 100 odsto kapitala bugarskih operatora Net1 i ComNet Sofia.

Sporazum o preuzimanju predstavlja dodatnu akviziciju kompanije VIVACOM, bugarskog operatora United Grupe, navodi se u saopštenju.

U okviru United Grupe u Srbiji posluju kompanija SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Sport Klub, Nova S i N1.

Net1 je, kaže se u saopštenju, među vodećim operatorima u Sofijskoj oblasti koji pruža usluge interneta i televizije, kao i integrisana telekomunikaciona rešenja za poslovne klijente, uključujući usluge poput IT podrške, telefonije i video nadzora.

ComNet Sofia je telekomunikacioni operator koji pruža usluge interneta i televizije nove generacije sa sopstvenom optičkom mrežom (FTTB), dodaju iz UG.

„Sporazum, koji podleže svim neophodnim odobrenjima regulatornih tela, dodatno će ojačati tržišnu poziciju United Grupe u Bugarskoj kao telekomunikacionog operatora najnovije generacije i lidera u pružanju visokokvalitetnih inovativnih usluga interneta i televizije. Očekuje se da će transakcija biti završena u drugom kvartalu 2021“, navodi se u saopštenju UG.

United Grupa podseća da je na bugarsko tržište ušla 2020. godine preuzimanjem kompanije VIVACOM, najvećeg telekomunikacionog operatera u zemlji. U januaru ove godine United Grupa preuzela je najveću bugarsku medijsku kompaniju, Nova Broadcasting Group i objavila da je postigla dogovor o preuzimanju bugarske novinske kompanije Vestnik Telegraf EOOD.

O United Grupi:

United Grupa sa sedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja i na kraju 2020. godine ima približno 10 miliona korisnika i 11 hiljada zaposlenih. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz celog sveta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicionih kompanija u svetu.

Komentari

Vaš komentar