United Cloud Foto: United Cloud

Kompanija United Cloud organizovala je meet up povodom širenja kapaciteta beogradskog, ujedno i najvećeg Research and Development centra i predstavila novi koncept prostora zasnovan na podršci realnim potrebama tehnoloških stručnjaka i razvoju proizvoda. Izvršni direktor kompanije Srđan Đurđević najavio je širenje za 100 radnih mesta, a uskoro će biti otvorena još dva regionalna centra – u Sofiji i Atini.

„United Cloud je istraživačko-razvojni centar United grupe. Mi smo pretežno tehnološka kompanija koja se bavi razvojem digitalnih servisa i platformi za potrebe telekomunikacione i medijske industrije“, rekao je Đurđević.

Pročitajte još:

On je podsetio da je United Cloud osnovan 2016. godine, a brzo nakon toga je lansirana prva platforma – EON TV, koja je nagrađivana širom industrije. United Cloud, dodao je, paralelno razvija i 10 drugih servisa i platformi koje služe za potrebe ovih industrija.

„Danas želimo da pokažemo kako lokalni mladi stručnjaci, i to ne samo iz beogradskog centra nego i iz drugih regionalnih kancelarija, imaju potrebno znanje da za tako kratko vreme lansiraju jedan globalni proizvod. Time želimo da potvrdimo da IT industrija u ovom regionu ima resurse za takve poduhvate“, naveo je direktor United Cloud-a.

Srđan Đurđević, CEO United Cloud Innovation Center Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Tehnološka industrija nikada ne spava, a trendovi se dinamično menjaju.

„Svedoci smo ubrzane fragmentacije uređaja na kojima je dostupno pratiti digitalne sadržaje. Svi ti trendovi nas teraju da se i mi širimo, budemo brži, pratimo trendove, dovedemo ih u region i pružimo korisnicima“, istakao je Đurđević.

Dodao je da su misija i vizija ovakvih centara da postoji lokalno prisustvo razvoja.

United Cloud Foto: United Cloud

„Nastavljamo i širenje u pravcu mašinskog učenja i veštačke inteligencije. Sa takvim resursima i znanjem, smatramo da ćemo biti sposobni da sve svetske inovacije i trendove dovedemo u ovaj region“, naveo je Đurđević.

U United Cloud-u trenutno radi preko 320 ljudi, a sledeće godine će biti proširen za 100 radnih mesta i to neće biti samo developeri, već i inženjeri mašinskog učenja, ljudi koji se bave data science-om itd. U regionu trenutno postoji pet razvojnih centara, a u planu je otvaranje još dva – u Bugarskoj i Grčkoj.

United Cloud living room Foto: United Cloud

„Svaki naš zaposleni ne samo da radi na projektima, već i učestvuje u idejama i direktno utiče na sam koncept proizvoda. Svi mi te proizvode koristimo i nakon radnog vremena. To je naša snaga i to nas izdvaja od drugih kompanija – radimo za naša tržišta i naše korisnike“, objasnio je izvršni direktor United Cloud-a.

Za kraj, on je istakao da su proizvodi ove kompanije dostupni i van regiona i za korisnike u dijaspori.

Nakon obraćanja izvršnog direktora, prisutni su imali da obiđu i prostor kompanije.

United Cloud IC Foto: United Cloud

Među novim konceptima nalaze se popularne Dev garaže koje na jednom mestu pokrivaju sve potrebe timova. To je dinamičan prostor čija postavka i oprema podržavaju promenjive potrebe timova u toku dana kao što su saradnja, fokusiran rad, formalni i neformalni sastanci i opuštanje, uz uvažavanje  specifičnih potreba timova kao što je testiranje aplikacija i uređaja.

Neizostavni deo aktivnosti United Cloud-a ogleda se u prostorima za zahtevna i napredna testiranja opreme, aplikacija i korisničkih uređaja, kao što su Testing Corner i Laboratorija.

UC Innovation Center Foto: United Cloud

Dizajn Studio je prostor osmišljen da podrži zahtevna istraživanja i suštinsko razumevanje korisničkih potreba. Svojim otvorenim konceptom i kreativnim zonama podstiče razmenu ideja i interakciju cele organizacije. Posebno su interesantni delovi gde se razvijaju prototipi i verifikuje korisničko iskustvo, koji simuliraju dnevne sobe i ostale ambijente u kojima se proizvodi koriste.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare