Dalekovod struja
Dalekovodi struja Foto:EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Unija poslodavaca Srbije podržala je preporuku koju je Vlada Srbije uputila EPS-u o jedinstvenoj ceni struje za preduzeća do 30. juna 2022. godine, saopštilo je danas to udruženje.

Ocenjuje se da je zaključak Vlade zapravo prihvatanje inicijative za postepeno poskupljenje električne energije, koju je Unija poslodavaca uputila u ime privrede preko Socijalno-ekonomskog saveta Srbije.

„Ovakav stav pokazuje da je Vlada Srbije razumela apel privrede i upozorenje da će naglo poskupljenje struje onemogućiti rad jednog broja preduzeća, ugroziti profitabilnost drugog dela firmi, što će se bez ikakve dileme odraziti na skok cena finalnih proizvoda i usluga, a time i na standard svih građana“, navodi se u saopštenju.

Podseća se da je vlada preporučila EPS-u da preduzećima koijma ističe ugovor o snabdevanju ponudi električnu energiju po jedinstvenoj nepromenjenoj ceni od 75 evra za megavatčas (bez PDV-a) za period do 30. juna 2022. godine.

Takođe je preporučeno da kupcima električne enrgije koji po ugovoru imaju višu cenu od navedene, EPS ponudi izmenu ugovora u pogledu cene i perioda važenja, počev od 1. januara 2022. godine.

„Unija poslodavaca očekuje da i u budućnosti bude uključena u razgovore o ceni energenata za preduzeća. Unija veruje da će EPS uvažiti preporuku vlade, kao i da će ubuduće politiku cena prema privredi voditi uz konsultovanje reprezentativne organizacije poslodavaca, vodeći računa i o održivom poslovanju svog preduzeća“, saopštila je Unija.

Bonus video: Vučić u Novoj Varoši predlaže Gačiću da od Nove godine radi nešto drugo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar