hrana prodavnice
Foto: CFimages / Alamy / Profimedia

Veliki zaječarski privrednik Toplica Mitrović koji je 1990. godine osnovao prvu trgovinsku radnju, a koja je kasnije prerasla u veliku privatnu kompaniju, preminuo je 12. maja, a sahranjen dva dana kasnije na starom gradskom groblju u Zaječaru.

Toplica Mitrović je rođen 16. novembra 1959. godine u Kalni, fakultet je završio u Nišu (1987. godine) i stekao status diplomiranog mašinskog inženjera.

U julu 1990. godine zajedno sa suprugom Snežanom osnovao je preduzeće u okviru kog je otvorio prvu trgovinsku radnju, a koje je nakon 34 godine poslovanja preraslo u veliku privatnu kompaniju, piše Radio magnum.

Od Toplice se potresnim rečima oprostio njegov sin Marko.

PROČITAJTE JOŠ:

„Za mamu, Milicu i mene, bio si mnogo više od inženjera, privatnog preduzetnika, dobrovoljnog davaoca krvi i dobrotvora… Podrška – to je ono što si nam uvek pružao, svim srcem, bez rezerve. Jedna od prvih lekcija koje si nas naučio je da život nije pravedan. Od malena si nas učio da se borimo za svoje mesto i da budemo jaki u teškim situacijama… Hteo si da shvatimo da ništa ne dolazi lako i da se uvek moramo truditi. Isto kao što ni ova situacija nije pravedna – prerano te je bolest uzela. Često smo slušali tvoje reči: ‘Kad god možeš, pomozi, ako ne možeš, nemoj da odmažeš’. Ta tvoja rečenica ostala je zauvek urezana u naše živote“, napisao je on.

Dodao je da je njegov otac voleo život i ljude.

„Poštovao si zaposlene i poslovne partnere. Tvoj životni moto za porodicu bio je ‘Svi za jednog, jedan za sve’ što ćemo mi kao porodica nastaviti da sledimo“, napisao je on u ime cele porodice Mitrović.

BONUS VIDEO: Da li kupci osećaju u novčanicima manje proizvođačke cene, nakon saopštenja Republičkog zavoda za statistiku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare