Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je da će sela kod Beograda Barič, Umka, Ostružnica i Moštanica konačno dobiti kanalizacionu mrežu, a da bi radovi na izgradnji trebalo da počnu u septembru.

„U okviru Projekta ‘Čista Srbija’ obezbeđeno je 86 miliona evra za izgradnju 121 kilometra kanalizacione mreže u Moštanici i 72 kilometra kanalizacione mreže u Ostružnici sa postrojenjem za preradu otpadnih voda“, kazao je Momirović posle sastanka s predsednikom Opštine Čukarica, Srđanom Kolarićem.

Kolarić je ukazao na problem postojeće kanalizacione mreže – povremenog izlivanja fekalnih voda i zahvalio Ministarstvu gradjevinarstva zbog odluke da se problem reši, saopštilo je Ministarstvo.

Ministar Momirović i direktor kineske građevinske korporacije CRBC Džang Sjaojuen su nedavno potpisali komercijalne ugovore o projektovanju i izgradnji kanalizacione infrastrukture i o projektovanju i izvodjenju radova na izgradnji infrastrukture za odlaganje komunalnog čvrstog otpada u Srbiji.

Tim ugovorima je omogućeno projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i pumpnih stanica na 73 mesta u 65 lokalnih samouprava, i sanacija ili izgradnja šest regionalnih deponija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare