Foto: Promo

Za United Group 2021. je bila odlična godina jer je ojačala svoj položaj vodeće telekomunikacione i medijske kompanije u jugoistočnoj Evropi, piše portal Broadband TV News.

„Položaj kompanije je ojačan prvenstveno kroz nekoliko važnih kupovina,“ ističe portal broadbandtvnews.com i navodi primer kupovina Nova grupeNet1 i ComNet Sofia operatera u Bugarskoj, kao i Internet provajdera Networks-Bulgaria.

United Group bi trebalo da uskoro postane većinski vlasnik Telelink Business Services Group kompanije.

Portal podseća da je kompanija kupila Forthnet u Grčkoj, a da je u avgustu ove godine potpisala ugovor o kupovini Wind Hellas. United Group je vlasnik Telemach Hrvatska i u toj zemlji namerava da kupi i kompaniju Optima Telekom.

Grupa je ove nedelje saopštila da namerava da investira u Marquee TV.

Portal navodi da je grupa potpisala nekoliko bitnih ugovora, uključujući ugovore sa kompanijom Nokia i globalnom muzičkom striming platformom Tidal, kao i za uvođenje svoje EON platforme u Grčkoj.

Na strateškom frontu, United Group je odlučila da spoji svoje aktivnosti u Sloveniji i Hrvatskoj i nastavila je ulaganja uz dva projekta za izgradnju optičkih mreža u Hrvatskoj i Grčkoj, naglašava portal.

„Iako je još u toku dugotrajni spor sa Telekomom Srbija, United Group može da gleda na ovu godinu za dosta zadovoljstva, a 2022. godina bi mogla da bude isto puna događanja, pogotovo u pogledu kupovina,“ piše Broadband TV News.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar