Foto: Profimedia.rs

U Srbiji od danas može da se koristi usluga Gugl pej (Google Pay) za beskontaktna plaćanja android mobilnim telefonima uz Masterkard platnu karticu, saopštila je ta kompanija.

Građani koji koriste android telefone (sa Lollipop 5.0 ili novijim operativnim sistemima) mogu da obavljaju beskontaktna plaćanja, u okviru aplikacije Gugl novčanik (Google Wallet).

Kako je navedeno, ovu uslugu su trenutno omogućile OTP Banka, ProCredit Banka i Banka Poštanska štedionica.

„Usluga Google Wallet omogućava brzo, lako i sigurno plaćanje sa bilo kog android telefona i nosivih uređaja koji rade na Wear OS operativnom sistemu“, objašnjava potpredsednik i generalni menadžer u kompaniji Google Wallet Dženi Čeng.

Kako bi koristili uslugu Google Pay, korisnici android uređaja treba da otvore aplikaciju Google Wallet ili je preuzmu sa Google Play digitalne prodavnice.

U samoj aplikaciji, korisnik treba da klikne na opciju „Add to Wallet“ i zatim doda Masterkard karticu tako što će ili slikati karticu ili ručno uneti podatke sa kartice.

Na kraju, možda će biti potrebna i verifikacija kartice upisivanjem koda koji stiže u SMS poruci.

Korisnici mogu da plaćaju beskontaktno pomoću uređaja koji već imaju u rukama bez potrebe da traže „novčanik“ ili da unose PIN kod, a nije neophodna ni internet konekcija.

BONUS VIDEO Keš ili kartica – dilemu rešava inicijativa za bezgotovinsko plaćanje

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare