Foot:Filip Krainčanić/Nova.rs; shutterstock

Odbornici Opštine Nova Varoš usvojili su predlog Opštinskog veća da se cena isporuke toplotne energije korisnicima koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja, uveća za 18 odsto za fizička lica i 40 odsto za pravna lica.

Tako će od 1. novembra, cena grejanja u Novoj Varoši iznositi 125,65 dinara bez PDV-a za domaćinstva i 254,10 dinara bez PDV-a po metru kvadratnom za pravne subjekte.

PROČITAJTE JOŠ

„Zbog drastičnog rasta cena energenata, morali smo da povećamo cenu grejanja. Vodili smo računa o građanima i privredi te će povećanje u najvećem delu pasti na teret opštine i drugih budžetskih korisnika, a manjim delom na građane. I sa ovim povećanjem cena grejanja, građani Nove Varoši verovatno plaćaju najjeftinije grejanje u Zlatiborskom okrugu“, kaže predsednik Opštine Radosav Vasiljević.

Nova Varoš jedna od je od retkih opština u Srbiji u kojoj je grejna sezona počela 15. oktobra, ali zbog povoljnijih vremenskih uslova ne greje se punim kapacitetom, već grejanje traje od 6 do 10 časova ujutru i od 18 do 22 časa uveče.

BONUS VIDEO Milijarde su u pitanju: Opozicija o Šapićevoj odluci da ne pusti grejanje Beograđanima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar