Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Novembarski računi Infostana za Beograđane - i građane, i firme - biće veći za iznos za koji je porastao trošak odvoženja smeća. Tako će domaćinstva plaćati ovu uslugu dinar više po kvadratu, dok poskupljenje za ostale iznosi 2,6 dinara po kvadratnom metru. Skuplje i za paušalce.

Počev od novembra 2020. godine cena odvoženja smeća za domaćinstva će iznositi 6,6 dinara, po metru kvadratnom stambenog prostora, u odnosu na dosadašnjih 5,64 dinara, objavilo je JKP „Gradska čistoća“.

Poskupljenje za privredu je malo veće, pa će firme po kvadratu od sledećeg meseca plaćati, umesto 13,9 – 16,5 dinara, što je 2,6 dinara više.

Oni koji trošak odvoženja smeća plaćaju paušalno, takođe će dobiti veće račune.

Tako će za poslovni prostor do 30 kvadrata trošak odvoženja smeća biti 1.177 dinara, umesto sadašnjih 991 dinar – za grupu u koju spadaju advokati, časovničari, galerije, zlatare, optičari.

Trgovine sa neprehrambenom robom, pržionice kafe, apoteke, privatne škole, privatni vrtići, fotokoprinice, pripadaju drugoj grupi koji će ovaj trošak plaćati 1.529 dinara umesto dosadašnjih 1.288 dinara.

Trećoj grupi, u kojoj su sportske kladionice, teretane, zabavne igre, cena odnošenja smeća je porasla na 1.870 dinara, sa dosadašnjih 1.575 dinara.

Četvrta grupa, gde spadaju picerije, prehrambene prodavnice, ugostitelji, frizeri, plaćanje ove račune 2.211 dinara, umesto 1.861 dinara.

Pijace će ovu uslugu plaćati po kvadratu poslovnog prostora 26 dinara, umesto dosadašnjih 21,41 dinar.

Foto: gradskacistoca.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare