Tomislav Momirović Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Svetska izložba u Dubaiju je sjajna prilika da posvetimo vreme novim investitorima kako bismo dodatno podstakli investicije, rast standarda i uspeli da dostignemo željenu prosečnu platu od 1.000 evra u narednih pet godina, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Momirović je, na paviljonu Srbije u sklopu Prve investicione konferencije u Dubaiju, istakao da je Srbija zemlja u kojoj se gradi duplo više kilometara autoputeva nego u svim zemljama u okruženju, a tu su i ulaganja u brze železnice, rekonstrukcija pruga i rekonstrukcija luka.

„Mi smo u proteklih pet godina udvostručili obim gradnje“, izjavio je Momirović, navodi se u saopštenju.

Momirović je potencijalnim investitorima predstavio prilike za ulaganje u sektor nekretnina u gradovima Srbije u kojima se beleži ekspanzija gradnje i tržišta nekretnina.

Vlada Srbije je uložila velika sredstva u izgradnju transportne infrastrukture kako bi povezala gradove u Srbiji i na taj način značajno doprinela razvoju tržišta nekretnina kako u Beogradu i Novom Sadu, tako i u Nišu i Kragujevcu, kao i u drugim gradovima Srbije, navodi se u saopštenju.

Bonus video: Ovim beogradskim ulicama često prolazimo a ne znamo kakve priče kriju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare