Tomislav Momirović Foto:Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine/Đ.K

Ministar trgovine Tomislav Momirović oglasio se nakon što je redakcija Nova.rs objavila tekst pod nazivom "Toma Mona se naoštrio da ispadne pametniji od profesora Šoškića: Nije se dobro proveo". U pomenutom teksu opisani su komentari profesora Ekonomskog fakulteta i bivšeg guvernera Narodne banke Srbije dr Dejana Šoškića na izjavu o inflaciji ministra trgovine Tomislava Momirovića. Momirović je tako pokušao da uvredi profesora, okrivio ga za nezaposlenost dok je bio angažovan u NBS, te mu poručio da bi mu bolje bilo da gleda i uči – i to od aktuelne guvernerke Jorgovanke Tabaković. Sada se ponovo oglasio povodom teksta Nova.rs i poručio da se zapravo "odlično proveo".

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti.

„Prvo, odlično sam se proveo jer sam dobio priliku da odgovorim profesoru Šoškiću, čoveku kojeg smatram jednim od najodgovornijih za katastrofalan odgovor države tokom velike finansijske krize od 2008. do 2012. godine.

Podsetiću javnost još jednom da je u to vreme naša država gubila stotine hiljada radnih mesta, da je dinar nekontrolisano devalvirao dok su spekulanti zgrtali bogatstvo.

Pročitajte još:

U isto vreme, socijalani status naših radnika dotakao je dno i ogledao se u prosečnoj plati manjoj od 250 evra i minimalnoj plati nižoj od 120 evra. Stotine kompanija davile se se u nelikvidnosti, što je posebno teško pogodilo naša mala i srednja preduzeća.

Drugo, odlično sam se osećao jer sam dobio priliku da ga usmerim da nauči posao od aktuelne guvernerke Tabaković koja uspeva u svemu onome u čemu on nije uspeo tokom svog mandata. To mi pričinjava izvesnu satisfakciju jer sam u vreme njegovog mandata radio u privatnom sektoru i dobro znam koliko je svojim potezima naškodio domaćoj privredi.

Dejan Šoškić Foto: Ivan Dinić/Nova

Treće, ne smemo da zaboravimo da su od profesora Šoškića odgovorniji oni ljudi koji su ga postavili na funkciju za koju nije imao sposobnosti da obavlja, iako sama biografija i akademsko obrazovanje ukazuju na to da bi profesor Šoškić o ovoj oblasti trebao da zna mnogo više.

Na kraju, ako je uvreda, reći guverneru da je loše radio svoj posao, onda priznajem to“, istakao je Momirović u svom saopštenju.

BONUS VIDEO: Toma Mona ponovo briljira: Da li smo pobedili inflaciju, kako tvrdi ministar trgovine?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar