Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

"Svedoci smo svakodnevne negativne medijsko političke kampanje protiv Telekoma Srbija i naših poslovnih partnera koju sprovodi poslovno interesni lobi na čelu sa tajkunima Draganom Đilasom i Draganom Šolakom", saopštila je kompanija Telekom Srbija.

„Cilj takvih napada je sprečavanje uspona Telekoma Srbija, koji očigledno utiče na sve lošije poslovne rezultate i sve veću zaduženost Junajted grupe. Napadaju se isključivo poslovni potezi Telekoma Srbija koji jačaju kompaniju i njenu poziciju na tržištu, a to su kupovina kablovskih operatora, ulaganje u medijski sadržaj i izgradnja optičke infrastrukture.

Podsećamo da su prvo u fokusu bile naše akvizicije kablovskih operatora, a kada je celokupna javnost shvatila da je kupovina kablovskih operatora ispravan i isključivo tržišni poslovni potez, bez izvinjenja su se preorijentisali na napade na naša ulaganja u medijske sadržaje namenjene našim korisnicima.

Javnosti radi, strateški poslovni odnos sa jednim od vodećih digitalnih sistema, na čelu sa Wireless Media koji ima vrhunsku ekspertizu i iskustvo u oblasti medija, telekomunikacija i internet poslovanja je odličan poslovni potez i nakon skoro šesnaest godina saradnje možemo odgovorno da tvrdimo da je ovo partnerstvo u potpunosti opravdano i doprinosi kako našem nastupu na tržištu, tako i budućoj vrednosti Telekoma Srbija. Istine radi, napomenućemo da je Wireless Media takođe poslovni partner i Junajted grupe.

Bilo koji dokument Telekoma Srbija dostupan je svakoj nadležnoj instituciji. Ugovori su tajna isključivo za konkurenciju i za sve one koji imaju interes da ruše našu kompaniju i pokušaju da zadrže monopolsku poziciju kroz neformalne represivne poluge i industrijsku špijunažu“, piše u saopštenju Telekoma.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare