Foto: N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je niz nestina o kompaniji SBB koja posluje u okviru United Grupe, pokušavajući da po ko zna koji put javno odbrani kompaniju Telekom Srbija, o kojoj se poslednjih meseci u javnosti pominju različite informacije o neuspesima u poslovanju, saopštila je United Grupa.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Ne ulazeći u potrebu i želju Aleksandra Vučića da brani rukovodstvo Telekoma, želimo da ga podsetimo da se izborom na funkciju predsednika Srbije obavezao da će poštovati Ustav i zakone Republike Srbije, što znači i da ne bi smeo da prilikom javnih istupa favorizuje domaću kompaniju u odnosu na jednog od najvećih stranih investitora.

Ukoliko je Vučić zaboravio, jednakost na tržištu proklamuje Ustav Republike Srbije i to u članu 84. u kome se navodi: „Svi imaju jednak pravni položaj na tržištu“. Dodatno, u zakonu o ulaganjima, koji je usvojen na predlog Vlade u kojoj je Aleksandar Vučić bio predsednik, i to u delu koji razmatra Nacionalni tretman stranih ulaganja jasno piše da „ulagači koji su strana pravna ili fizička lica u pogledu svog ulaganja u svemu uživaju jednak položaj i imaju ista prava i obaveze kao i domaći ulagači“.

Pozivamo predsednika Srbije da poštuje Ustav, jer se na to obavezao pred građanima Srbije. United Grupa samo u Srbiji zapošljava više od 2.700 ljudi i smatramo nedopustivim da prema zaposlenima i njihovim porodicama koji se izdržavaju od rada u United Grupi, predsednik ima potcenjivački odnos i da sprovodi javnu hajku.

Kompanija SBB ima tradiciju uspešnog poslovanja više od dve decenije i nedavno je u poslovnim rezultatima zabeležila istorijski uspeh. Tokom svih tih godina, u naš razvoj investirali su najveći svetski investicioni fondovi BC Partners, KKR, kao i EBRD.

United Grupa je jedna od najuspešnijih telekomunikacionih i medijskih kompanija u Jugistočnoj Evropi koja će do kraja 2020. godine imati 11.000 zaposlenih i preko 10 miliona korisnika. Poslujemo u 7 zemalja – Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, Bugarskoj, a pripremamo se i za akviziciju u Grčkoj. United Grupa podseća predsednika Srbije da ima odgovornost prema građanima da govori istinu i apelujemo da poštuje Ustav i ne prikriva neuspehe kompanije Telekom, napadima na United Grupu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare