Foto: Logo, Shutterstock

"Telekom Srbija" zainteresovan je za kupovinu Kablovske distribucije "Surčin", a ponuđena je suma od milion evra.

Telekom je uputio Pismo o namerama Kablovskoj distribuciji „Surčin“, sa ciljem akvizicije, odnosno pripajanja dve firme u jednu poslovnu jedinicu.

Kako saznajemo, Telekom je zainteresovan za kupovinu Kablovske distribucije koja pokriva 2.000 korisnika, a suma koja je ponuđena iznosi milion evra.

Generalni direktor Telekoma je Vladimir Lučić, a ovu kompaniju prate finansijske malverzacije i problemi.

U aprilu 2018. godine Telekom je ušao u investicionu ekspanziju kupujući kablovske operatere, po cenama za koje su stručnjaci često smatrali da su previsoke, što je dovelo do toga da na kraju 2020, njihov dug iznosi oko 150 milijardi dinara.

Stručnjaci su tada smatrali da bi ovo zaduživanje moglo delimično da pokrije troškove prava na TV prenose utakmica Premijer lige u narednih šest godina, koji su iznosili 600 miliona evra.

U januaru ove godine, Stranka slobode i pravde izdala je saopštenje u kom se navodi da je Telekom „poklonio“ biznismenu 84 miliona evra za poslove izgradnje u Bloku 11a.

„Projekat je finansiran od strane bivšeg vlasnika firme Radijus Vektor, Zorana Bulatovića, koji je prodao firmu Radijus Vektor Telekomu za pet puta veću cenu. Telekom je umesto 24 miliona evra koliko je Radijus Vektor vredeo platio 108 miliona evra. Sada, firma pod kontrolom Zorana Bulatovića, Kantata, investira u blok 11a. Tako, ‘uspešan’ biznismen koji je od države dobio bespovratni kredit od 84 miliona evra ulaže novac građana i uvećava svoj profit. Da li samo njegov – ne znamo“, navedeno je tada u saopštenju.

BONUS VIDEO Marinika Tepić: Direktor Telekoma dao milione evra Acu Đukanoviću i Bebi Popoviću

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram