Telekom Srbija
Telekom Srbija Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Telekom Srbija priznaje nezavisnost Kosova , a u prilog tome govori činjenica da je ova kompanija među države Zapadnog Balkana, gde svojim korisnicima naplaćuje roming, uvrstila i Kosovo.

Naime, MTS je obavestio korisnike da u zavisnosti od tarife koju poseduju , mogu koristiti određenu količinu  interneta u zemljama regiona, a korisnicima tvitera nije promakalo da se na spisku država pored Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severene Makedonije, tu nalazi i Kosovo.

„Možda nisam bio dovoljno jasan, Kosovo nije zemlja Zapadnog Balkana, a vi kao kompanija u vlašnistvu Republike Srbije koja se bori oko statusa ove pokrajine biste se morali pridržavati zvaničnog stava institucija iste te Republike“, naveo je jedan od korisnika tvirera.

U međuvremenu je reagovao i MTS koji je naveo da je izvršena promena na sajtu, pa je Kosovo izmenjeno u AP Kosovo i Metohija. Sporazumom o telekomunikacijama koji je potpisan 2013. godine, osonovano je privredno društvo mts D.O.O, čiji je Telekom Srbija a.d. Beograd  osnivač i  jedini njegov član sa udelom 100%.

PROČITAJTE JOŠ

Ove dve kompanije posluju potpuno odvojeno, a u slučaju da se nađete u određenoj zoni na Kosovu – bićete u romingu.

BONUS VIDEO: Marinika Tepić: Direktor Telekoma dao milione evra Acu Đukanoviću i Bebi Popoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare