Foto:shutterstock

Prosečno vreme oglašavanja stanova za izdavanje u Beogradu je 17 dana, što znači da vlasnici u proseku čekaju malo duže od dve nedelje pre nego što stan zakupi stanar, dok se u Novom Sadu izdaju za 18, a u Nišu i Kragujevcu u proseku za 16, u Subotici za 14, a u Kraljevu za pet dana, pokazala je analiza portala 4zida.rs.

Jasmina Gavrilov Dražić sa sajta za oglašavanje nekretnina 4zida.rs ocenila je u pisanoj izjavi da je u manjim gradovima dovoljno da zaživi jedna nova fabrika, pa da se već oseti „nestašica“ stanova za izdavanje.

Kada je reč o beogradskim opštinama, najbrže se izdaju stanovi na Paliluli – 13 dana, zatim u Zemunu za 14 dana, a na Zvezdari i Čukarici novi stanari se usele za 15 dana, saopštili su iz 4zida.rs.

Njihova analiza pokazala je da na tržištu na izdavanje najduže čekaju stanovi na Savskom vencu – u proseku 34 dana.

„Na ovoj opštini izgrađen je velik broj stanova, i veća je ponuda stanova za izdavanje u odnosu na ostale opštine. Dodatno, na opštinama Savski venc, Vračar i Stari grad ima i najviše luksuznih nekretnina koje, po pravilu, nešto duže čekaju na stanare nego što je to slučaj sa povoljnijim stanovima namenjenim studentima“, rekla je Gavrilov Dražić.

BONUS VIDEO Stručnjak za nekretnine: Cene nastavljaju da rastu, evo kada možemo da očekujemo pad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar