Telekom SBB Foto:Čitateljka N1

Poslednja dva dana Telekom je u kampanji preuzimanja korisnika SBB svoje štandove postavio u holovima beogradskih opština. Građani koji dolaze da obave administrativne poslove su iznenađeni jer nisu navikli da u javnim ustanovama može tako nešto da se dogodi. N1 je preneo opis događaja jedne korisnice SBB, čiji identitet je poznat njihovoj redakciji.

„Danas oko 12h, ulazimo u Opštinu Vračar suprug i ja kao poreski obveznik, više od 40 godina na ovoj opštini, da obavim građansku dužnost. Odmah kod ulaza stoji ‘tezga’ MTS sa sramnom ponudom. Opština je institucija građana, a ne pijaca“, govori ova korisnica SBB.

Kaže da je njen suprug, iziritiran time, prokomentarisao: „Zar mislite da ćete stvarati budućnost sa SNS-om i Telekomom. Razmišljajte svojom glavom“, nakon čega je pošao napolje, a onda se okrenuo i napravio fotografiju telefonskom kamerom.

Dodaje da je zatim službenica iza tezge istrčala pozivajući obezbeđenje, govoreći: „Zovite policiju, čovek me je slikao“, prenosi N1.

„Bila sam kod šaltera poreske uprave i naslutila problem. Ubrzo sam izašla ispred zgrade… Oni su utrčali na radno mesto, ja za njima. Tražila sam objašnjenje… Doći će vam policija na vrata… (mi sada živimo u Aranđelovcu). Ne kažem da je suprug u pravu, ali ne možete se tako ponašati“, prepričala je korisnica SBB i dodala da je to rekla jer je službenica njenog muža cimnula za rame.

„‘Ne znate ko sam ja! Doći ćete vi kod mene, jer ja sam odavde’ rekla sam strogim tonom i oštrim pogledom… Napominjem da se umešao jedan visoki mladić, i njemu sam ‘zapretila’ da će doći kod mene… Čoveku koji sedi za šalterom informacije (rekao je da je obezbeđenje), suprug je rekao da radi svoj posao i obezbeđuje“, navodi ona.

Navodi da su zatim napustili opštinsku zgradu.

„Bilo bi smešno da nije tužno i opasno. Oni ne prezaju ni od koga, jer im ‘On’ čuva leđa. Na žalost nas normalnih građana ovog nekada davno najlepšeg grada na svetu. Kažem davno, jer suprug i ja imamo po 73 godine. Neko ih mora zaustaviti. Čuvajte nam SBB“, napisala je čitateljka.

BONUS VIDEO – Kampanja protiv SBB

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare