Dušan Nikezić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Pošta Srbije, čiji radnici jedva preživljavaju sa mizernim platama koje imaju, planira da u naredne tri godine sa 14 milijardi dinara nepostojećih para pokriva gubitke raspalog EPS-a, koji više ni kredit ne može da dobije", navodi Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP).

Kako Nikezić navodi, tokom prethodne tri godine Pošta je za struju platila 2,38 milijardi dinara, što je šest puta manje od planirane nabavke, pa će VD direktora Zoran Đorđević ovakvim odlukama uskoro Poštu dovesti pred bankrot, baš kao što je njegov partijski kolega Milorad Grčić uradio sa EPS-om.

„Jasno je da Pošta nema novca za šest puta skuplju nabavku struje, pošto je do sada za materijal, gorivo i energiju, godišnje izdvajala 1,9 milijardi dinara, što znači da će morati da se zaduži po nikad višim kamatnim stopama, samo da bi mogla da finansira EPS. Najgore je što Zoran Đorđević već mesecima odbija da prihvati opravdani zahtev radnika za bolje uslove rada i povećanje plata, koje su ispod republičkog proseka, a sada preuzima obavezu da subvencioniše EPS koji se raspao“, kaže Nikezić.

PROČITAJTE JOŠ

On zaključuje da će SNS neodgovornim i nestručnim upravljanjem „bukvalno svako javno preduzeće dovesti do bankrota“, a Pošta Srbije je očigledno sledeća u nizu.

BONUS VIDEO Protest radnika Pošte Srbije u Takovskoj ulici u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare