Đorđe Stanković Foto: Narodna stranka

Čak 10 od 12 javnih preduzeća u Nišu ima vršioce dužnosti čiji je mandat istekao, rekao je danas Narodni poslanik i potpredsednik Narodne stranke Đorđe Stanković.

„Imamo fenomen večnih v.d. stanja u našem gradu, kao i u drugim gradovima, ali čak 10 direktora više nema ni v.d. status. Imamo ljude koji vode preduzeća, a nisu direktori ni vršioci dužnosti. Da li će neko odgovarati ukoliko se u tim preduzećima dogode malverzacije i donose protivzakonite odluke“, zapitao je Stanković na konferenciji za medije.

Pročitajte i:

On je kazao da to što preduzeća nemaju direktore i v.d. direktore, jeste razlog za zakazivanje hitne sednice Skupštine grada Niša, ali je umesto toga održana hitna sednica samo zbog Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

Narodna stranka konferencija za novinare Foto:Screenshot/Facebook/Narodna stranka

„Ta ustanova od avgusta nije imala direktora i tamo je sve bilo stalo, nije bilo moguće isplatiti plate. Tragali su za direktorom tri i po meseca i izabrali čoveka koji ne ispunjava uslove da bude na tom mestu. On je računovođa u toj ustanovi, bez odgovarajućih referenci za direktorsko mesto, čime su prekršili Zakon o sistemu obrazovanja i vaspitanja“, rekao je Stanković.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Kako je kazao Stanković, ima informaciju da stranke na vlasti, uz pretnju otkazom, zaposlenima ovih dana u javnim preduzećima užurbano naplaćuju članarine koje se kreću od 200 dinara do 50.000 dinara, u zavisnosti od toga koji posao zaposleni obavljaju u tim firmama.

On je poručio radnicima da ne pristaju na pritiske i ne plaćaju taj novac.

„Imajte u vidu da je članstvo u svakoj stranci dobrovoljno i niko ne može da vas natera da vi bilo šta bilo kome dajte. Svako ko se oseća ugroženim po pitanju da li će dobiti otkaz, može da nam se odbrati. Ako ste bili član neke stranke, niste to večno. Nikome ništa ne dugujete“, naglasio je Stanković.

BONUS VIDEO: Propao plan da se smeni Dritan Abazović – sednica parlamenta nije održana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar