Protest frilensera
Protest frilensera Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Narodna skupština Srbije odlučivaće 21. aprila o predlogu Vlade o novom oporezivanju frilensera.

Kako je objavljeno na portalu Skupštine, sednica će imati 12 tačaka dnevnog reda, a o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, koji je Vlada podnela 2. aprila, je četvrta tačka.

Javnost je o ovome obavestio predsednik Udruženja radnika na internetu „Miran Pogačar“, koji je poručio svim frilenserima da obustave sve svoje obaveze, kako bi se maksimalno posvetiti ovim obavezama.

„Ono što je potrebno sada jeste da svi koji imate bilo kakve obaveze da ih stavite po strani kako bi bili taj dan, eventualno još jedan, slobodni jer postoji verovatnoća da ćemo tada i organizovati protest i okupljanje ispred skupštine. Mi ćemo učiniti sve da ovaj predlog ne dođe do skupštine, a ukoliko se to i desi, zna se da ćemo biti na ulici. Bićemo borbeni i hrabri“, napisao je Pogačar u svojoj objavi.

Podsećamo, radnici na internetu početkom godine su otpočeli protest protiv odluke Vlade da ih retroaktivno oporezuje, što su oni smatrali nepravednim. Nakon nekoliko neuspelih pregovora sa predstavnicima Vlade, frilenseri su održali veliki protest ispred Skupštine, nakon čega su kampovali četiri dana ispred platoa Skupštine, kako bi dočekali veliki ekološki protest 10. aprila.

Na protestu koji je održan u utorak bilo je prisutno oko 1.200 građana koji su poručili da će biti istrajni u svojoj borbi.

„Već smo nešto postigli. Premijerka Ana Brnabić je prošla i rekla da je spremna da razgovara. Očigledno je da ovakva okupljanja imaju efekta i da Vlada zna da je predlog koji su dali upitan“, rekao je za Nova. rs Pogačar.

BONUS VIDEO: 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar