Foto:shutterstock; Filip Krainčanić/Nova.rs; privatna arhiva

Kako je Nova pisala, usred krize koja trese EPS zbog gubitaka koji premašuju 1,5 milijardi evra, između 30 i 40 zaposlenih učestvovalo je na šestodnevnom savetovanju pravnika na Kopaoniku. Odgovarajući na pitanja po zahtevu o dostupnosti informacija od javnog značaja, Elektroprivreda Srbije je Novoj dostavila odgovor u kome potvrđuje da su pravnici boravili na Kopaoniku, kao i da je to "savetovanje" koštalo samo 614.250. dinara. Problem s ovim iznosom koji je naveden je što on jednostavno nije tačan.

Naime, za sve učesnike „Kopaonička škola prirodnog prava“ predviđena je kotizacija i ona je iznosila 29.500 dinara. Ako se uzme da su, kako tvrde u EPS-u, na savetovanju boravila 22 pravnika na čelu sa izvršnom direktorkom korporativnih poslova Zoranom Stojković, prostom matematičkom računicom se dolazi do iznosa od 649.000 dinara.

Ovaj iznos morao je da bude plaćen za svakog od učesnika.

Tako ispada da je samo kotizacija skuplja od iznosa za koji EPS u zvaničnom odgovoru tvrdi da je potrošen za šestodnevno savetovanje pravnika na Kopaoniku.

Uhvaćeni u laži

I to je tek početak netačne informacije koju je EPS dostavio Novoj odgovarajući na pitanja koja su im dostavljena po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Tu dalje treba dodati trošak za hotelski smeštaj.

Naime, kako je pisala Nova, na osnovu ponude agencije koja je dostavljena EPS-u, šestodnevni boravak na Kopaoniku u proseku  je plaćan od 500 do 1.500 evra, sa kotizacijom.

Što se tiče samo smeštaja, cene su se u zavisnosti od izbora apartmana kretale od 250 do 1.230 evra.

PROČITAJTE JOŠ

Primera radi, deluks apartman sa polupansionom u jednom od hotela košta 1.230 evra.

Sagovornik Nove naveo je tada da su pravnici EPS-a bili smešteni uglavnom u Grandu, hotelima Klub A, Nebeske stolice, Anđela…

Boravak pravnika EPS-a na savetovanju pravnika na Kopaoniku ne bi bio sporan da EPS nije u katastrofalnoj finansijskoj situaciji. Rukovodstvo je otišlo dotle da je pod parolom štednje, ukinulo wc papir i sapun a zaposlenima nalagalo da smanje korišćenje klime čak i na paklenim temperaturama.

BONUS VIDEO: Andrej Ivanji: SNS je direktno odgovoran za urušavanje EPS-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare