SBB logo
Foto:Promo

SBB kompanija demantuje tvrdnje Udruženja medija i medijskih radnika u saopštenju koje je objavio portal www.glaszapadnesrbije.rs, da je SBB kompanija "izbacila" iz ponude regionalnu televiziju "Telmar", "TV GM" i "TV Požega" i isključila te televizije sa kabla.

„Naime, televizije Telmar, TV GM i TV Požega nikada nisu bile deo programske ponude SBB kompanije, pa samim tim nisu ni mogle da budu ‘izbačene’ iz ponude. Udruženje medija i medijskih radnika se obratilo 22.02.2021. godine u 17:06 časova sa zahtevom na zvanični mejl SBB kompanije da se tri navedene televizije uvrste u SBB programsku ponudu, da bi istog dana, već u 17:15 časova, prosledili saopštenje u kome su optužili SBB da je ‘izbacio’ Telmar, TV GM i TV Požega iz svoje programske šeme. Bez čekanja na odgovor, u razmaku od 10 minuta, saopštenje je bilo objavljeno na portalu Glas Zapadne Srbije, koji nije proverio informacije i objavio netačnu vest“, piše u saopštenju SBB.

Kako se navodi, kompanija SBB poziva tri navedene lokalne televizije da joj lično upute zahtev za emitovanje njihovog programa, kako bi u skladu sa mogućnostima videli koliko je izvodljivo da budu deo programske šeme.

„Prioritet naše kompanije je da SBB usluge budu dostupne svim građanima Srbije, kao i lokalne televizije sa kojima imamo odličnu saradnju. Objektivno i nepristrasno novinarstvo je nešto što bi takođe trebalo da bude dostupno svima, pa verujemo da ćete vi kao medij imati poštovanja prema građanima Srbije i objaviti odgovor naše kompanije. Verujemo u to da će u budućnosti SBB moći da pod istim uslovima kao i ostali operatori, razvija i širi svoju mrežu na celu teritoriju Srbije“, piše u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar