Foto:Promo/SBB

U okviru posete delegacije SAD Beogradu, juče je organizovan radni ručak između predstavnika Američke privredne komore u Srbiji AmCham, američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC), EXIM banke i američke ambasade na kojem je učestvovao Finansijski direktor SBB kompanije, Sašo Cunder. Sastanku je prisustvovao i Džon Jovanović, direktor DFC kancelarije u Beogradu. Na sastanku se razgovaralo o projektima u oblasti infrastrukture, energetike, rudarstva, informacionih i komunikacionih tehnologija, telekomunikacija, kao i o pomoći malim i srednjim preduzećima sa osvrtom na pregled tržišta, ključne izazove i najvažnije mogućnosti za investiranje u pomenute sektore.

„U vremenu kada su informacije najvažniji resurs, kredibilan i kvalitetan TV program i superioran internet servis su samo neke od usluga koje pružamo. Nažalost, u Srbiji ne postoji uvek mogućnost izbora operatora, s obzirom na to da zakon i državne institucije ne tretiraju jednako sve učesnike na tržištu što će se, nadam se, promeniti. “, istakao je Sašo Cunder, finansijski direktor SBB kompanije, koji je govorio i o mogućnostima ulaganja u sektor telekomunikacija, sa osvrtom na 5G tehnologiju.

Foto:Promo/SBB

Pored predstavnika SBB kompanije, koja je jedan od pokrovitelja AmCham Srbija, na sastanku su prisustvovali i predsednik izvršnog odbora Raiffeisen banke i predsednik Upravnog odbora AmCham-a Zoran Petrović, direktor korporativnih poslova kompanije Philip Morris International i prvi potpredsednik AmCham-a Ivan Miletić, regionalni direktor IHG i član Upravnog odbora AmCham-a Živorad Vasić, generalni direktor kompanije NCR Stefan Lazarević i zamenica izvršnog direktora AmCham-a Amalija Pavić.

Foto:Promo/SBB

SBB kompanija posluje u okviru United Grupe, u čiji su razvoj tokom dve decenije poslovanja investirali Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), kao i najveći svetski investicioni fondovi KKR i BC Partners, u čijem je većinskom vlasništvu od marta 2019. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar