Ilustracija Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Strukovno udruženje taksi prduzetnika SITAB zatražilo je poskupljenje usluga. Oni napominju da se cene vožnji nisu povećvale skoro 10 godina, a troškovi prevoza su porasli. Zato traže da start vožnje sa sadašnjih 170 dinara poskupi na 300.

„Troškovi za gorivo su nekada bili 112 dinara, a sada su 160. Registracija je poskupela…“, kaže za Nova.rs Vlado Bulatovič, predstavnik Udruženja SITAB.

Zato taksisti zahtevaju da ili start vožnje bude skoro duplo skuplji ili da ostale stavke u ceni vožnje lineaarno poskupe za 30 odsto.

Taksisti navode i da insistiraju na primeni svih zakonskih odredaba i borbi protiv nelegalnih taksi vozača.

SADAŠNJE CENE:  

START 170 DIN

ČEKANJE 750 DIN/SAT

PRVA TARIFA 65 DIN/KILOMETAR (radni dani i subota od 06 do 22h)

DRUGA TARIFA 85 DIN/KILOMETAR (od 22 do 06h, nedeljom i praznicima)

TREĆA TARIFA 130 DIN/KILOMETAR (vožnje van Beograda)

 

Naš sagovornik tvrdi da bi se povećanjem cene, izborili i da divljim prevoznicima.

 

„Nema slobodnih vozila“

Foto. TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Sigurno ste primetili da je proteklih dana izuzetno teško dobiti taksi ukoliko vožnju tražite preko telefona. Najčešći odgovor koji se čuje nakon dugog čekanja na vezi  je „nema slobodnih vozila“.

Naš sagovornik objašnjava da su problem visoke temperature, pa taksisti ne mogu da izdrže da voze po takvim sulovima. Problem je i špic u kojem vozilo u gužvi jne može da se mrdne, pa je takva vožnja za taksiste više gubljenje vremena nego zarada.

„Vožnja od 3-4 kilometra traje 45 minuta. Većina taskista živi na periferiji, vama se ne isplati da dođete kuči pa da izlazite kasnije“, kaže Bulatović.

Pratite nas i na društvenim
mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar