Najkasnije do 10. juna, do kada će biti zamrznut socijalni program u fabrici automobila Fijat iz Kragujevca, Vlada Srbije bi trebalo da ponudi rešenje prihvatljivo zaposlenima. Ovaj dogovor postignut je na današnjem sastanku radnika kragujevačkog Fijata i premijerke Ane Brnabić. Otkriveno je i da je radnicima na ime otpremnine ponuđeno 4.000 evra za 10 godina rada.

„Posle razgovora u Predsednistvu, kao što znate imali smo razgovore i u Vladi i to vrlo konstruktivne. Dogovor je da se što hitnije nađe rešenje za naše radnike. U narednih nekoliko dana će se i Vlada oglasiti“, rekao je jedan od radnika nakon sastanka.

Drugi radnik je rekao da se do 10. juna zamrzava socijalni program, i podvukao je da su pregovori bili mučni.

„Nijedan radnik ne sme da dobije otkaz, već sutra je trebalo da bude protesta ali smo dali rok da ih neće biti do 10. juna kada će biti poznato konačno rešenje“, poručio je drugi radnik.

Kada je reč o otpremninama, ponuđeno im je 4.000 evra za 10 godina radnog iskustva. Kako su naveli, to nije ponuda Vlade, već ponuda kompanije Stelantis.

Radnici su nezadovoljni ponudom.

„Naredni sastanak će biti u Kragujevcu, premijerka je pristala na to“.

Radnici su prethodno najavili da, ukoliko država ne spreči takav scenario, nameravaju da blokiraju puteve.

Bonus video: Sindikalac o Fijatu – nismo imali nikakve probleme dok su bili Italijani, oni nastaju akd su došli naši menadžeri

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare