Foto:Screenshot/Instagram/dubravka.djedovic

Zaposleni u Javnom preduzeću Površinska eksploatacija uglja Resavica okončali su štrajk nakon četiri dana.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović objavila je na Instagramu da su njeno ministarstvo i Ministarstvo finansija postigli dogovor o prekida štrajka sa predstavnicima sindikata JP PEU „Resavica“.

Đedović je istakla da će zahtevi rudara u vezi sa povećanjem plate biti ispunjeni.

„Na današnjem sastanku na kojem su pored moje malenkosti učestvovali i ministar finansija Siniša Mali i poslovodstvo JP PEU ‘Resavica’ i predstavnici sindikata, postignuta je saglasnost da je u interesu i preduzeća i zaposlenih da se što pre obnovi redovan proces rada, uz dogovor o načinu rešavanja problema u tom preduzeću“, napisala je Đedović.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je dodala je dogovorena  i dinamika kojom će se ispuniti preostali zahtevi za otvaranje rudnika „Soko“, kako bi proizvodnja u tom rudniku mogla da se nastavi početkom naredne godine uz poštovanje svih zahteva u vezi sa bezbednošću rada rudara.

Na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo rudarstva i energetike zajedno sa predstavnicima poslovodstva i reprezentativnih sindikata nastave dijalog u vezi sa pronalaženjem dugoročno održivih rešenja za probleme u JP PEU Resavica, koji bi vodili ka modernizaciji i optimizaciji proizvodnje u rudnicima, većoj održivosti poslovanja i poboljšanju uslova rada rudara.

BONUS VIDEO Dnevnik Nove s rudarima Resavice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar