Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević razovarao je danas sa predstavnicima kineske kompanije "Shandong hi speed" o potencijalnoj saradnji na izgradnji mosta sa obilaznicom, što je projekat od nacionalnog značaja.

Pročitajte još:

Vučević je rekao da je reč o velikom infrastrukturnom poduhvatu čiji značaj prevazilazi okvire Novog Sada, te je veoma bitno da koordinacija svih aktera bude sa najvišim nivoom vlasti, kako bi se na taj način iznašla i najbolja rešenja.

Generalni projekat, koji je u završnoj fazi i čija se izrada očekuje do kraja septembra, definisaće vremenski okvir i druge tehničke odrednice za okončanje tog posla, nakon čega je moguće očekivati i zvanične ponude zainteresovanih kompanija, navedeno je u saopštenju.

Intenzivno se radi na stvaranju svih uslova da izgradnja novog mosta u Novom Sadu bude završena u optimalnom periodu, rekao je Vučević i dodao da je Grad maksimalno angažovan oko te teme.

Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr

S obzirom na složenost investicije i na njen značaj, potreban je najozbiljniji pristup i precizno isplanirani i najsitniji koraci, rekao je gradonačelnik Novog Sada i dodao bi projekat s obzirom na veliko prijateljstvo naše dve zemlje mogao biti još jedna u nizu potvrda relacija između Srbije i Kine.

Predstavnici kineske kompanije izrazili su spremnost da poštuju dogovore i posvete punu pažnju projektu, te da u saradnji sa gradskom upravom i Vladom Srbije investicija bude ralizovana na najbolji mogući način ako Vlada prihvati njihov predlog projekta.

Radna grupa u okviru koje su imenovani predstavnici Vlade, APV, Grada, Fakulteta tehničkih nauka, ali i projektanskih kompanija koje se bave saobraćajem i urbanizmom, angažovana je na upravljanju svim procesima i aktivnostima u vezi sa igradnjom četvrtog mosta.

„Mi imamo Radnu grupu sačinjenu od predstavnika lokalne samouprave, pokrajinskih i republičkih organa i očekujemo ponude kompanija, a one sa najboljim ponuđenim uslovima će steći mogućnost da grade novi most“, dodao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar