Podeli
Zorana Mihajlović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Radovi na modernizaciji pruge Beograd-Niš započeće 2021. godine, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je dodala da će se raditi kao što se radi modernizacija pruge od Beograda do granice sa Mađarskom, za brzinu od 200 kilometara na sat.

Pročitajte još:

Mihajlović je za TV Prva navela da se ta pruga nalazi na železničkom Koridoru 10, koji je važan tranzitni koridor.

“Kao što smo završili auto-put, tako sada želimo da imamo i potpuno modernizovanu prugu na istom pravcu”, rekla je Mihajlović.

Dodala je da se vrednost radova na tom projektu, na kojem Srbija sarađuje sa kineskom kompanijom CRBC, procenjuje na oko dve milijarde evra.

“Kad govorimo o finansiranju, videćemo da li će se gradnja finansirati kroz neku vrstu preferencijalnog kredita, jer inače postoji takva saradnja sa Kinom na infrastrukturnim projektima”, dodala je ministarka.

Govoreći o bezbednosti putnih prelaza, Mihajlović je rekla da će oko 10 miliona evra biti uloženo u povećanje bezbednosti upravo u toj oblasti.

“Svaki prelaz je i sada obezbeđen rampama ili obeležen saobraćajnim znacima, ali moramo stalno da apelujemo na ljude da poštuju saobraćajne znake. Nije važno da li ste pešak ili vozite automobil, vodite računa o saobraćajnim znacima, zaustavite se pre prelaza. Tragedija je svaki put kad neko bude i povređen, a kamoli kad neko izgubi život”, navela je Mihajlovićeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar