Obustavljen tender za rekonstrukciju Muzeja grada Beograda
Foto: Beoinfo

Grad Beograd ponovo traži izvođača radova za rekonstrukciju, sanaciju, dogradnju i prenamenu objekta u Resavskoj 40b u Muzej grada Beograda.

Sekretarijat za investicije, koji je oglasio tender, vrednost ove nabavke je procenio na 2,79 milijardi dinara, piše Nova ekonomija.

Beograd je izvođača radova za Muzej grada Beograda tražio i prošle godine, ali je nabavka obustavljena jer jedina grupa ponuđača koja je podnela ponudu nije ispunjavala sve tražene uslove.

Naime, od ponuđača se tražilo da je izveo radove na najviše „dva referentna objekta“ minimalne ukupne građevinske površine 10.000 metara kvadratnih.

Tender je obustavljen nakon što je posle „detaljnog pregleda“ utvrđeno da grupa ponuđača, između ostalog, nije ispunila taj kriterijum.

Prema sadašnjim uslovima, od ponuđača se takođe traži da je u periodu od pet godina izveo radove na najviše dva referentna objekta, ali ovoga puta minimalne ukupne bruto građevinske površine 17.000 metara kadratnih na izgradnji ili rekonstrukciji sa dogradnjom, sa kompletno izvedenim i završenim svim građevinsko-zanatskim i instalaterskim radovima, propisano je u kriterijumima za kvalitativni izbor privrednog subjekta.

Pri tome ni jedan od objekata ne može biti manji od 5.000 kvadrata bruto razvijene građevinske površine.

Od ponuđača se traži, i da je u istom ovom periodu, izveo radove na rekonstrukciji objekta u režimu zaštite nadležnog organa za zaštitu spomenika kulture.

Rok za završetak radova je, kako piše, 600 kalendarskih dana od uvođenja u posao. U tom periodu je potrebno da se izvrše sva potrebna infrastrukturna priključenja objekta, funkcionalna ispitivanja i probe i pribavljanje svih potrebnih potvrda, saglasnosti i zapisnika o ispitivanju i ispravnosti izvedenih radova.

Rok za podnošenje ponuda je 5. avgust.

U decembru 2006. godine, Muzeju grada Beograda dodeljena je zgrada Nove vojne akademije u Resavskoj ulici 40b, podignuta 1899.

Rešavanje dugogodišnjeg problema Muzeja Grada Beograda 2014. godine najavljivao je i ministar finansija Siniša Mali, nakon što je izabran za gradonačelnika Beograda.

BONUS VIDEO Kombinacije oko nabavki

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar