Foto:Richard Lewisohn / ImageSource / Profimedia

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) saopštila je da je danas raspisala Javni poziv za realizaciju programa "Moja prva plata koji će biti sproveden kroz četiri faze.

Prva faza namenjena je poslodavcima koji od 20. avgusta do 20. septembra mogu prijaviti na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

Druga faza namenjena je nezaposlenima koji od 1. do 31. oktobra mogu da se prijave na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

U trećoj fazi poslodavci će odabirati prijavljene nezaposlene, i konačan izbor poslodavaca iz privatnog sektora biće obavljen 1. do 15. novembra, a konačan izbor poslodavaca iz javnog sektora od 16. do 30. novembra.

U roku od 15 dana od dana završetka izbora kandidata biće formirane konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima i biće dostupne na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs

Četvrta faza je potpisivanje trojnog ugovora između NSZ, poslodavca i izabranog kandidata i početak sprovođenja programa, u roku od 15 dana od dana formiranja konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima.

Planirano je da se u program uključi do 10.000 mladih do 30 godina, sa srednjim i visokim obrazovanjem, koji nemaju radno iskustvo ili imaju najviše do šest meseci radnog iskustva na poslovima u okviru nivoa obrazovanja sa kojim konkurišu i koji u trenutku zaključivanja ugovora moraju da se nalaze na evidenciji nezaposlenih NSZ.

Program će trajati devet meseci, bez zasnivanja radnog odnosa, a prioritet za uključivanje u program imaju poslodavci iz privatnog sektora.

Tokom trajanja programa NSZ isplaćuje mesečnu novčanu naknadu od 22.000 dinara mladima sa srednjim obrazovanjem, odnosno 26.000 dinara mladima sa visokim obrazovanjem, i uplaćuje doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Javni poziv dostupan je na www.nsz.gov.rs i na www.mojaprvaplata.gov.rs.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar