Geox, Vranje, Protest radnika Geoksa
Foto: Sanja Petrov

Ni jutros niko od rukovodstva italijanskog Geoksa u Vranju nije hteo da razgovara sa okupljenim radnicima koji su, drugi dan za redom, protestovali ispred fabrike.

Jutros je ispred ove fabrike bilo oko 200 radnika, prenosi list Danas. Radnici su želeli da razgovaraju sa likvidacionim upravnikom Milošem Stošićem i da, kako navode „lično prime i potpišu rešenja o prekidu radnog odnosa“.

Preko obezbeđenja fabrike poručeno im je da likvidacioni upravnik nema ovlašćenja da komunicira sa radnicima, a isto je rečeno i novinarima.

Grupa radnika potom se okupila ispred zgrade SO Vranje, a nakon kratkog ubeđivanja sa pripadnicima policije, šestočlanu delegaciju radnika primio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

„U prisustvu inspektorice za rad, gradonačelnik nam je saopštio da nemamo pravo na otpremnine, kao i da pomoć od Nacionalne službe za zapošljavanje zavisi od godina staža. On je obećao da će se razmotriti zapošljavanje otpuštenih u Simpu, Jumku, Top Sofi. Mi smo obućarski radnici i teško bi bilo da sada predjemo u potpuno drugu granu privrede“, prenela je utiske sa sastanka jedna od članica delegacije radnika Geoksa.

Radnici će se i sutra okupiti ispred zgrade gradske uprave u Vranju.

Ranije je likvidacioni upravnik saopštio u pisanom obaveštenju da će rešenja o otkazu svi radnici dobiti na kućnu adresu, kao i da će im biti isplaćene zaostale finansijske obaveze dok su bili na godišnjem odmoru.

Bonus video – Protest zbog urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare