Foto:Južne vesti

Radnica Geoksa, koja je želela da ostane anonimna, rekla je za N1 da je "na internetu videla šta je predsednik Vučić obećao". "Kao što su i Zorana (Mihajlović) i Ana (Brnabić) obećale da nećemo ostati na ulici, ali ta obećanja su prazna i politička, jer ide i predizborna kampanja, i mi više ne verujemo, mislim da narod više ne veruje, ne sme da ustane i da se pobuni, ali duboko u sebi zna da su to samo predizborna obećanja", kaže ona.

Kako je ispričala za N1, „na odmoru su bili do 23. a posle toga ih niko nije obavestio šta treba“.

„Na poziv svoje majstorice, dobila sam odgovor da ni ona ne zna, onda smo dobili svi, pošto smo umreženi na Fejsbuku, od naših kolega koji su bili još u fabrici, dobili smo sa oglasne table snimak papira na kome je obaveštenje da naš odmor prelazi u plaćeno odsustvo, koliko će to da iznosi, 65 ili 100 odsto, to ne znamo i nigde ne stoji, od zvaničnika nismo dobili nikakvu informaciju“, priča ona.

Kako je rekla, nisu im dostupni za razgovor.

„Oni su nama odredili utorak i četvrtak, dva dana kada posle radnog vremena, posle 14h može da se ode da se uzmu potvrde, a za ostale razgovore, to ide malo teže“, kaže.

Dodaje da „taj strah nije sad zavladao“.

„Taj strah da radnici odu u upravu i potraže neku pomoć ili bilo kakvu informaciju, vlada već duže vreme. Koliko ja radim, za pet godina, ovo nam je druga direktorka, otkad je ona došla, stvari su se promenile u negativnom smislu za radnike, ona je zatvorila upravu“, kaže.

Istakla je da svi žele da im firma opstane, „imaju kredite, porodice“…

„Što kažu, što južnije to tužnije, mislim da ovde podići svest narodu na jugu Srbije treba malo više. Ovo je malo mesto, ako se otvori, otvori se jedna firma, firma prima 1.000 radnika, a nezaposlenih je 5.000, obično posao dobije onaj ko je u stranci ili ima svog rođaka“, kaže ona.

Kaže da trenutno ima informaciju da su na plaćenom odsustvu do 31. a dalje ih niko ne obaveštava.

„Moje kolege su kompletno svi na odmoru, unutra kažu da su radnici koji demontiraju i pakuju mašine, kažu ljudi koji prolaze tim putem do grada da viđaju šlepere, da se pakuje, da se utovara, da uvek ima ispred nekoliko vozila“, kaže.

Dodaje da je na internetu videla šta je predsednik Vučić obećao.

„Kao što su i Zorana (Mihajlović) i Ana (Brnabić) obećale da nećemo ostati na ulici, ali ta obećanja su prazna i politička, jer ide i predizborna kampanja, i mi više ne verujemo, mislim da narod više ne veruje, ne sme da ustane i da se pobuni, ali duboko u sebi zna da su to samo predizborna obećanja“, kaže ona.

BONUS VIDEO: Doček osvajača olimpijskih medalja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare