Izolacija, kuća
Foto: Shutterstock

Prvi ugovori o zameni vrata i prozora, spoljnoj izolaciji kuća i stambenih zajednica i promeni kotlova za grejanje biće sa građanima potpisani u avgustu, izjavio je danas Zoran Lakićević, državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike.

On je za TV Vesti rekao da su, donošenjem seta zakona iz oblasti rudarstva i energetike, stvoreni uslovi za realizaciju projekta kojim će se smanjiti potrošnja električne i toplotne energije.

“Posle potpisivanja ugovora s Ministarstvom, što će biti sledeće nedelje, lokalne samouprave će raspisati dva javna poziva. Jedan za kompanije koje će učestvovati u radovima, a drugi prema zainteresovanim građanima“, naveo je Lakićević,

Kako se navodu u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike, on je podsetio da Ministarstvo i lokalna samouprava obezbeđuju 50 odsto, a drugu polovinu plaćaju građani, što je za prosečan stan oko 50.000 dinara.

Građani treba da odaberu kompaniju, a jedan od uslova za kompanije je da garantuju cene dok se bude sprovodio program.

„Više od 60 lokalnih samouprava ispunjava uslove za ovaj projekat, bilo je veliko interesovanje, znatno više nego što smo očekivali. Očekujemo da prvi ugovori sa građanima budu potpisani u avgustu”, rekao je Lakićević.

On je dodao da će Ministarstvo i Uprava, koja će biti formirana tokom jula, pružiti svim lokalnim samoupravama neophodnu pomoć u realizaciji projekta.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare