Cene 20 različitih proizvoda, od hrane do pelena za bebe, od srede, 13. septembra, biće snižene. Tako će u akciji “Bolja cena – cena za narod” učestvovati nekoliko različitih trgovinskih lanaca, u kojima će cene tih proizvoda biti niže nego do sada. Do početka akcije ostala su još dva dana, a u pojedinim marketima pripreme su već u toku.

Pišu: Dunja Marić i Aleksandra Petrović

Mleko, jogurt, beli sir u kriškama, jabuke, krompir, testenina, salama, voćni sok, kafa, deterdžent za pranje posuđa, šampon za bebe – to su proizvodi koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvlačio iz korpe i deklamovao nove cene. Pileći trup, kupku za bebe, pelene, šampon za odrasle, deterdžent za veš i sudove i higijenske uloške, doduše, nije vadio iz korpe, ali i ovi proizvodi će biti sniženi.

Foto: Aleksandar Barda/FoNet

U ovoj akciji će, prema najavi minsitra trgovine Tomislava Momirovića, učestvovati Delez, Merkator S, DTL sa svim svojim članicama, Lidl, UniverExport, DIS, Metro, Aroma, Aman i Gomeks.

PROČITAJTE JOŠ

Za dva dana, na snagu će stupiti nove cene, a u nekim prodavnicama, trgovci već obavljaju pripreme.

Ekipa portala Nova.rs obišla je četiri prodavnice sa spiska – dve u Beogradu i dve u Kragujevcu.

Cene su i dalje iste kao i do sada, a tako će biti i sutra, dok će nove cene na rafovima dočekati potrošače u sredu.

Međutim, u jednom beogradskom Maksiju, pripreme su počele. Tako se na ceni testenina robne marke nalazi broj šest, što je zapravo mesto koje je na spisku koji je objavio Momirović nalazi ovaj proizvod.

Foto: Dunja Marić

Prodavci će nove cene nalepiti u sredu ujutru, kao I uvek kada počnje neko sniženje. Ujedno, pored novih cena, ovi proizvodi imaće i oznaku da se radi o akciji smanjenih marži u kojoj učestvuju ovi marketi.

Za to vreme, u Amanu se ne dešava ništa.

Kako je prodavačica rekla našoj reporterki, zna da će određeni proizvodi biti sniženi, jer je tako čula na televiziji, ali od svojih nadređenih nije dobila nikakve instrukcije o tome koji će proizvodi biti sniženi, niti koje će biti nove cene.

Što se tiče Kragujevca, reporterka Nova.rs obišla je dve Maksijeve prodavnice.

Kako su nam rekli trgovci, još uvek nisu dobili nikakav dopis o promeni cena. Ipak, ljubazna prodavačica kaže da ako je najavljeno – od srede će ti proizvodi biti jeftiniji.

Foto:TANJUG/ MUST/ ĐORĐE KRSTIĆ

Radnici u Kragujevcu nisu dobili informacije ni o lepljenju oznaka “bolja cena”, ali uveravaju da nema razloga za brigu, jer to može da se uradi vrlo brzo, jer je u pitanju samo 20 artikala.

Kolike će biti nove cene?

Za sada znamo da su predstavnici trgovinskih lanaca imali sastanak sa predstavnicima Vlade, a vest o tome da će cene biti ograničene od 13. septembra do 31. decembra, saopštio je lično Vučić.

Foto:Milos Tesic/ATAImages

Postignut je dogovor o smanjenju marži, ali nije saopšteno za koliko.

Jedino je Vučić, u epizodi “parizer iza 259,99” rekao kolike će cene biti u DIS-u.

Kako je rekao, pileći parizer će, umesto 400 dinara kotati 260, jogurt 131 umesto 165, a deterdžent 70 umesto 126. Takođe, dugotrajno mleko će umesto 110 koštati 95 dinara.

Foto

Predsednik je rekao i da će nova cena soka od jabuke bit 80 umesto dosadašnjih 120 dinara. Šampon za bebe će koštati 70 umesto 70 dinara, a kafa 90 umesto 140.

Vučić je rekao i da će suvi začin koštati 50 umesto 70 dinara. Tog proizvoda, doduše, nema na spisku koji je objavio resorni ministar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar