Mataruška banja
Mataruška banja Foto: Shutterstock/Baloncici

Tri hotela, tri vile, tri restorana, dva depadansa, objekti starih i novih kupatila, sva pokretna imovina, uključujući umetničke slike u Hotelu "Termal", kao i pravo korišćenja zemljišta na spisku je imovine privrednog društva "Mataruška i Bogutovačka banja", koje se prodaje iz stečaja. Procenjena vrednost je tačno 216.556.433,5 dinara, što je oko 1.8 miliona evra.

Novog vlasnika dve banje – Mataruška i Bogutovačka, trebalo bi da dobiju  12. maja, kada je – tačno u podne, zakazano javno nadmetanje zainteresovanih kupaca u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

Privredno društvo koje upravlja ovim banjskim lečilištima prodaje se kao pravno lice, a među imovinom se nalaze tri hotela: „Termal“ i „Žiča“ u Mataruškoj banji i „Mineral“ u Bogutovačkoj banji.

„Termal“ se, prema podacima iz upravo objavljenog javnog oglasa, prostire na 6.303 kvadrata, uključujući prizemlje, pet spratova i potkrovlje. U hotelu „Žiča“ banji pripada (uz polovinu podruma), samo treći sprat površine od 400 kvadrata.

Četvorospratni hotel „Mineral“ nalazi se u Bogutovačkoj banji i ima 3.045 kvadrata.

Na spisku imovine su, između ostalog i tri vile u Mataruškoj banji ukupne površine od 1.098 kvadrata.

Preduzeće „Mataruška i Bogutovačka banja“ u stečaju je od 1. septembra 2016. godine.

Prema podacima iz završnih računa za 2020. godinu, ovo preduzeće je poslovalo sa gubitkom od 1,48 miliona dinara. Sličan iznos minusa – 1,40 miliona dinara – ostvaren je i godinu pre, tokom 2019. U godini kada je društvo otišlo u stečaj (2016.) ostvaren je gubitak od 3,56 miliona dinara.

U danas objavljenom javnom oglasu ne navode se detalji o pravu korišćenja izvorišta i termalne vode.

Stoji samo da se među najvažnijom imovinom nalaze i objekti zdravstva „Staro kupatilo“ – površine 595 kvadrata, „Novo kupatilo“ – 332 kvadrata u Mataruškoj banji, i „Staro kupatilo“ u Bogutovačkoj banji  od 189 kvadrata koje je izgrađeno – bez odobrenja za gradnju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar