Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je netransparentna prodaja Vranjske Banje firmi Milenijum tim jedna od otimačina iza kojih stoji "vrh vlasti“, a koje će po promeni vlasti biti detaljno ispitane, procesuirane i poništene, a imovina oduzeta nakon što budu dokazane zloupotrebe.

Jeremić je istakao da je Milenijum tim jedan od simbola korupcije koja je zavladala Srbijom i jedan od „najnaprednijih mehanizama legalizacije pretakanja i otimanja državnih i narodnih sredstava u privatne džepove“, saopštila je Narodna stranka.

„Obećavam da će privatizacija Vranjske Banje i sličnih otimačina biti detaljno ispitana, procesuirana i poništena, a biće oduzeta sva imovina stečena na taj način“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da se sa Milenijum timom može porediti malo firmi, a jedna od njih je Galens iz Novog Sada.

„Milenijum tim i Galens imaju za cilj da oni koji danas drmaju Srbijom posle promene vlasti budu bogati i ugledni građani, elita i investitori koji će udobno uživati u plodovima svog ’rada’, a zapravo marifetluka, tokom godina na vlasti“, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da se „to neće dogoditi“.

„Ključ programa Narodne stranke je formiranje specijalnog tužilaštva za visoku korupciju, koje će ispitati sve sumnjive poslove, a Milenijum tim je jedan od najvećih ’asova’ koji će biti ispitani. Biće donet zakon kojim će biti predviđeno oduzimanje imovine čije se poreklo ne može dokazati. Milenijum tim to ne može da dokaže bez otvaranja Pandorine kutije“, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da Milenijum tim pikira da uzme i Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi“, jedini takav institut u jugoistočnoj Evropi.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da se Milenijum tim „pojavio posle trećeg neuspešnog tendera i kupio izvorišta sa najtoplijom lekovitom vodom u Evropi, temperature 94 stepena Celzijusa, kao i specijalnu bolnicu u banji“.

„Potom je država Srbija Milenijum timu iz budžeta dodelila 10 miliona evra bespovratne pomoći. Privatna firma je kupila Vranjsku Banju, a onda joj je država to nadoknadila. Tako sa državnim parama državna imovina prelazi u privatno vlasništvo“, rekao je Aleksić.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Vranje Đorđe Ristić rekao je da je Milenijum tim u Vranjskoj Banji kupio nezavršeni hotel u vlasništvu PIO fonda, a potom i stacionar i hotel Železničar i to sve za ukupno svega milion evra, navodi se u saopštenju.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar