Severna Mitrovica Foto: Nova.rs

Nekoliko stotina privrednika i građana okupilo se u centru Kosovske Mitrovice, na protestu zbog zabrane ulaska i oduzimanja robe iz centralne Srbije. Potpisali su peticiju kojom zahtevaju ulaz svake vrste robe na KiM.

Protest je počeo u podne a do 14 časova zatvorene su sve radnje i lokali u svernom delu Mitrovice, kao dodatni vid protesta privrednika.

Privrednik Dušan Gašić naveo je da se trgovine na severu KiM zatvaraju zbog nedostatka robe iz centralne Srbije, čiji plasman na KiM duže od šest meseci brane centralne vlasti u Prištini.

PROČITAJTE JOŠ

Gašić je istakao da je nemoguće živeti i raditi u ovim uslovima i da privrednici žele da se jednostrane akcije prekinu što se tiče zabrane plasmana robe srpskog porekla, te da se stanje vrati na staro pre meseca juna – “da ljudi jedu i piju ono što žele“.

“Takođe, veliki akcenat treba staviti na lekove, jer imamo zabranu i na njih. Sve ovo je apsurdno. Prosto, nalazimo se u jednoj neverovatnoj situaciji iz koje ne vidimo izlaz, i zato smo se okupili ovde da probamo da pronađemo neko rešenje“, rekao je Gašić medijima.

Tvrdi da odluka vlasti u Prištini pogađa i privrednike sa juga, Albance i druge, piše RTS.

Peticiju sa potpisima za ukidanje mere zabrane prodaje srpske robe na KiM uputiće kosovskim zvaničnicima, ali i predstavnicima EU i zapadnih ambasada, sa kojima će zatražiti da razgovaraju.

BONUS VIDEO „Smeh pod vešalima se nastavlja“: Rade Radovanović o tome šta je kraju priče o Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar